7

De ce nu am plecat din tara…

De ce nu am plecat din tara?…Imi pun des intrebarea asta…Pentru EA!(vine raspunsul meu imediat).

Pentru ca toata familia ei si toti cei care tin la ea sunt aici.

Pentru ca a inceput sa desluseasca tainele acestei limbi(si abia construieste o propozitie in romaneste).

Pentru ca i-ar fi grea acomodarea.

Dar multi imi spun ca ii refuz posibilitatea unui viitor mai bun,…ca ar fi avut mai multe sanse/oportunitati in afara. Intr-o tara in care logopedul iti bate la usa…Intr-o tara in care daca esti nonverbal sau arati diferit nu esti aratat cu degetul si marginalizat…Intr-o tara in care nu exista grade de handicap,comisii,anchete si evaluari umilitoare si deloc menite pentru a te ajuta,ci pentru a te ingenunchea.

Intr-o tara in care autismul nu este ciuma!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Teodora Dumitrof

7 Comments

  1. Te inteleg! Dar sincer de multe ori ma uit pe strada pe aici si imi salta inima de bucurie cand vad tineri cu Sindrome Down care se plimba singuri prin metrou. Sau am mai vazut emisiuni cum sunt integrati, cum lucreaza, cum intalnesc iubirea. Exact ca noi toti. Si in acelasi timp sunt trista pt ca mi amintesc stagiile de practica din Romania in care copiii cu nevoi speciale urlau si erau abandonati in centre unde nimeni nu le avea grija.

  2. Speranta exista! Si incepe cu tine! Tu trebuie sa ne introduci in lumea voastra. Din exterior, oamenii nu vad cum stau lucrurile. Pot doar sa-si imagineze. De aiaavem nevoie de oameni ca tine care sa ne lase sa intram „in lumea voastra”, asa cum ai numit si carticica. Un titlu foarte pertinent de altfel

  3. Bravo Teo,sunt mândră de tine.In scoală generala fiul meu avea in clasa o fetită pe nume Maria,venea zi de zi la scoală cu mama ei Andreea.Intr-o zi o întreb cum se comporta copii cu Maria,imi spune că nu a mai întâlnit asemenea copii,copii se jucau cu ea si o intelegeau dacă nu vroia sa facă ceva din ei vroiau,deci se poate 😘!

    • Sper si visez la o Romanie frumoasa…Si trebuie sa incepem prin puterea exemplului nostru…Copiii nostri vor cladi o lume mai frumoasa!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *